Yunuseli'ni imara açmayın çağrısı

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yeşil Bursa Çalışma Grubu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı üzerine görüşlerini bir dosya halinde sundu.

YAŞAM, 24 Eylül 2020 Perşembe, 10:28
Yunuseli'ni imara açmayın çağrısı

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a, Yeşil Bursa Çalışma Grubu'nun önerilerini içeren raporu sunarken, "Ülkenin ve Bursa'nın en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olarak, hemşehrilik görevimiz çerçevesinde, değerli kurumunuzun bir paydaşı olarak, görüş ve tavsiyelerimizi tarafınıza sunmaktan mutluluk duymaktayız" dedi.

BUSİAD Başkanı Türkay, Hanlar Bölgesi'nin açılması çalışmaları nedeniyle Aktaş'a teşekkür ederken, Yunuseli Havaalanı'nın yapılaşmaya açılmaması taleplerini de iletti. BUSİAD Başkanı Türkay, Bursa^ya borçları olduğunu ifade ederek, "Bundan hareketle, bu yıl çevre gününde Yeşil Bursa Çalışma Grubu'nun kuruluşunu duyurduk. Geri dönüşüm, su tasarrufu, yeşil alanlar, hava kirliliği, çocukların çevre konusunda eğitimi, yenilenebilir enerji gibi konularda çalışmalar yapmak istiyoruz. Size görüşlerimizi zaman zaman iletmek istiyoruz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş ise yapılan çalışmadan çok memnun olduklarını ifade ederek, "Çevre konusu bir kültür işi. Bu kültürü yerleştirmek için ne yapıyoruz ona bakmak gerekir. Çocukları eğitmek çok mantıklı. İnegöl'de bunu başarmıştık" dedi. Aktaş, "Ben de bir gün Başkanlığı bırakacağım. Bıraktığımda ben ve ailem de yaşanabilir bir Bursa'nın sokaklarında olmak istiyorum. Tüm sıkıntılara rağmen Bursa hala Türkiye'nin en yaşanabilir kentlerinden biri" ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'a sunulan rapor, genel konular, çevre,enerji, yer altı kaynakları ve geri dönüşüm, konut/sosyal ve yaşam alanları/SİT alanları, sanayi/teknoloji alanları, tarım alanları turizm alanları ile ulaşım lojistik başlıklarından oluşuyor.

Ziyarete, BUİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay'ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi Veda Girgin Eroğlu, Yeşil Bursa Çalışma Grubu Koordinatörü Efsun Dindar ve BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu katıldı.

BURSASPOR
Bursaspor Divan Kurulu: "Fedakarlık istemek mecburiyetindeyiz"
Bursaspor Divan Kurulu, yeşil-beyazlı kulübün eski günlerine dönebilmesi için birçok kişi ve kuru...
GÜNDEM
Dilan ve Engin Polat hakkında ara karar: Tutukluluk devam
Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin açılan dava kaps...
BURSA
Yıldırım'da 'Dönüşüme cam, doğaya can' projesi hayata geçti
Yıldırım Belediyesi, 'Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi' çerçevesinde, 7 ayda 90 ton atık cam topla...
BURSA
Bursa'da sahte zeytinyağı kaçakçılarına operasyon
Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı operasyonda sah...
SPOR
Xavi Hernandez, Barcelona'da kaldı
Sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını açıklayan Teknik Direktör Xavi Hernandez, kararını değiş...
BURSA
Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Bölümü ...