Ahmet Kural davasında flaş gelişme!

Oyuncu Ahmet Kural'ın şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği iddiasına ilişkin davada mahkemenin verdiği karara savcılık itiraz etti. Savcılık, tehdit ve hakaret suçları yönünden verilen kararın usul ve esas yönünden kanuna aykırı bulunduğu gerekçesiyle kaldırılmasını talep etti.

GÜNDEM, 25 Nisan 2019 Perşembe, 16:18
Ahmet Kural davasında flaş gelişme!

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği iddiasıyla yargılanan oyuncu Ahmet Kural hakkında mahkeme 22 Nisan'da kararını açıklamıştı. 

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi, Kural'ı "Basit yaralama" suçundan 5 ay, "Tehdit" suçundan 7 ay 15 gün, hakaret suçundan ise, "4 ay 5 gün hapis olmak üzere toplamda 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştı.
Mahkemenin bu kararına İstanbul Cumhuriyet savcısı Ramazan Ergül, kararın usul ve esas yönünden kanuna aykırı bulunduğu gerekçesiyle itiraz etti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Dairesi Başkanlığı'na gönderilen yazıda, müşteki Sıla Gençoğlu'nun tanığı olarak dinlenen Hatice Zeynep Tunç'un, "Ahmet Kural'ın evinden, 'seni öldüreceğim' ve 'o' şeklinde sesler geliyordu" beyanının, Yıldız Teknik Üniversitesinden alınan ses raporuyla birlikte değerlendirilmeden karar verildiği kaydedildi. 

"Evin içindeki sesin dışarıdan duyulup duyulmayacağı husunda rapor alınsın" 

Savcılığın istinaf mahkemesine sunduğu 3 sayfalık dilekçesinde Yıldız Teknik Üniversitesi'nden alınan raporda Ahmet Kural'ın evinin içindeki seslerin yan evden duyulamayacağına dair tespitte bulunulduğu, bu nedenle de raporun, tanığın sesleri duydum şeklindeki beyanıyla birlikte değerlendirilerek, resmi makamlar aracılığıyla yeni bir rapor alınmasının gerekliliği aktarıldı. 

Mahkeme tarafından kararda yeterli bir açıklama da yapılmadığı kaydedilen itiraz dilekçesinde, bilimsel mütalaa içeriğine dair resmi makamlar aracılığıyla rapor alınarak tehdit ve hakaret bakımından hüküm kurulmadığı belirtildi. İtiraz dilekçesinde Ahmet Kural hakkında tehdit ve hakaret nedeniyle verilen 11 ay 20 günlük ceza kısmının kaldırılması talep edildi.  

SPOR
Ali Koç: "Gerekiyorsa da bir alt lige ineceğiz"
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, nisan ayında olağanüstü genel kurula gideceklerini belirterek,...
SİYASET
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkındaki kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.
DÜNYA
Donald Trump, 464 milyon dolarlık ceza için gereken teminatı bulamadı
Eski ABD Başkanı ve iş adamı Donald Trump'ın sivil dolandırıcılık davasında çarptırıldığı 464 mil...
BURSA
Gökdere Çarşısı yeni yüzüyle hizmete girdi
Yıldırım Belediyesi, kullanım ömrünü tamamlayan ve ihtiyaçlara cevap veremez durumdaki Gökdere Ça...
EKONOMİ
Motorine zam geliyor!
Brent petrolün fiyatı 87 dolara çıkarken,bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına 1,30 TL ...
SPOR
Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşananlar Avrupa basınında
Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan sa...